Запрошуємо Вас переглянути блог Синівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів

середу, 15 лютого 2012 р.

Екскурсія до міста Харкова запам’яталася надовго!

Погожого  жовтневого дня 2011 року учні 3-7 класів   побували у місті Харкові, першій столиці нашої країни. Ми відвідали національний меморіальний комплекс «Висота маршала І.С. Конєва», який розташований на одній з найвищих точок Харківської області (197,3 м). Саме на цьому місці, в районі селища Солоницівка, у далекому серпні 1943 року знаходився командний пункт генерал-полковника І.С. Конєва. Звідси 22 серпня 1943 року війська Степового фронту отримали наказ командувача про вирішальний штурм міста.
Зацікавила нас виставка бойової техніки часів Великої Вітчизняної війни та екскурсія в музей «Харківщина у роки Великої Вітчизняної  війни 1941-1945 рр». Затамувавши подих, ми слухали схвильовану розповідь екскурсовода про трагічні події воєнних часів, мужність, силу духу і героїзм харків’ян.
Море позитивних емоцій отримали, відвідавши Ботанічний сад Харківського університету імені В.Н.Каразіна. Ми дійсно потрапили у справжнє  царство тропічних та субтропічних рослин, побачили понад 150 видів різноманітних  кактусів.
Не менш цікавим був наступний етап екскурсії. Школярі відвідали Харківський зоопарк, де дізналися  багато нового про життя представників тваринного світу.
У той день встигли побувати й  у дельфінарії, порозважатися на атракціонах, здійснити прогулянку містом.

Ващенко Богдан, учень 7 класу

вівторок, 7 лютого 2012 р.

Будь природі другом!


На початку грудня  на базі Синівського ДНЗ «Золота рибка»  було проведене спільне екологічне свято «Будь природі другом». Підготували його учитель 4 класу Карпець В.П. та члени Міністерства роботи з молодшими школярами учнівської республіки «ТЕМП».
Свято розпочалося  зі звернення еколога (роль майстерно виконував Волосяний С., учень 4 класу), який закликав дітей і в будні, і в свята допомагати природі, берегти її безцінні багатства.
Четвертокласники, організатори екологічного дійства, у віршованій формі презентували зібрану інформацію про лікарські рослини рідного краю, Червону книгу України, повідомили цікаві факти з життя представників тваринного світу. Зацікавила учасників свята гра «Я починаю – ти продовжуєш». Найактивнішими її учасниками були старші дошкільнята. Вони виявили неабиякі знання правил поведінки у природі.
Спільний захід сприяв формуванню в учнів та дошкільнят екологічної культури, шанобливого ставлення до природи.
«Будь природі другом, будь природі сином, знай бо: це не мода, це життя потреба», –  цими словами закінчилося екологічне свято, а його учасники отримали пам’ятки «Правила поведінки у природі» та поласували смачним короваєм.



                                                                    Костян Вікторія,
                                                                                           учениця 9 класу Синівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, 
                                                                                           міністр Міністерства роботи з молодшими школярами
                                                                                           учнівської республіки «ТЕМП»