Запрошуємо Вас переглянути блог Синівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів

четвер, 3 травня 2012 р.

Наші досягнення

      Нинішній навчальний рік є найбагатшим на різні районні, обласні, Всеукраїнські олімпіади, конкурси, турніри, спортивні змагання. Всі ці заходи дають можливість нашим учням виявити здібності й обдарування, знайти своє «я», запалити нову зірку на небосхилі юних талантів.
        Традиційно  в жовтні 2011 року проведено І етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін. Переможці стали учасниками районних олімпіад, які проводилися на базі Липоводолинської спеціалізованої школи І–ІІІ ступенів з 05.11.2011 по 24.12.2011 року. У ІІ етапі взяли участь 8 учнів 6-9 класів. Серед них фортуна на районних олімпіадах посміхнулася лише дев’ятикласникові Посю А., який завоював 3 призових місця: математика – 2 місце (учитель Клименко Л.Л.), фізика – 3 місце (учитель Клименко Л.Л.),  історія – 3 місце ( учитель Марченко Н.Г.).  За особливі досягнення у навчанні  Андрій є іменним стипендіатом депутата обласної ради Олександра Саєнка. 
     Учні нашої школи є також переможцями   районних конкурсів та спортивних змагань. А їхні успіхи  формують позитивний імідж навчального закладу. Так, учень 8 класу Луцай Владислав  завоював 2 місце у конкурсі «Проба пера», номінація «Поезія»( учитель Марченко В.П.), 3 місце у фестивалі–конкурсі «Молодь обирає здоров’я», номінація «Плакат».
Учениця 7 класу Киян Ірина зайняла 1 місце у районному конкурсів читців «Рідне слово поєднало серця».
Восьмикласник Журов О. виборов 3 місце в обласному конкурсі «Математика для всіх: інтелект–творчість–математика» (керівник Верхольотова Т.Б.).
  Дев’ятикласник Василенко В. став активним учасником І етапу районного конкурсу «Інтелектуал–2012», районного освітнього проекту «Рідна Сумщина»,  представляв навчальний заклад на районній учнівській конференції «У світі краєзнавчих відкриттів».
  Учасниця гуртка «Умілі руки»  п’ятикласниця Будник К. зайняла 3 місце у районному конкурсі малюнків «Мій рідний край», 2 місце - у районному конкурсі «Різдвяний янгол»(керівник Дахно Л.М.).
П’ятикласниця Рибалко К. зайняла 3 місце у районному конкурсі «Чарівні барви Липоводолинщини», номінація «Сувенір».
Семикласниця Микитенко Ельвіра (гурток «Умілі руки» завоювала 3 місце у районному фестивалі-конкурсі «Перлини нашої душі».
  Семикласник Ващенко Богдан завоював 1 місце у районних змаганнях з тенісу, учень 8 класу Журов Олександр – 3 місце у цьому ж конкурсі ( учитель Білашенко В.Г.). Команда «Старт»  у складі хлопців 5,7 класів виборола 1 місце у районних спортивних змаганнях з міні-футболу «Березневі голи».Ващенко Б., учень 7 класу нагороджений грамотою  як кращий бомбардир, Приліпко П. як  кращий воротар.
     Пошукова група «Природолюб» у складі учнів 9 класу зайняла І місце у районному етапі та 3 місце в обласному етапі Всеукраїнської експедиції учнівської та студентської молоді «Моя Батьківщина – Україна», номінація «Заповідними стежками рідного краю» ( керівник Статива А.І.).
  Драматичний колектив «Джерело» у складі Василенка В., Костян В., Журова О., Кіптенка О. завоював 2 місце у районному конкурсі «Кращий театральний колектив»( керівник Марченко В.П.). Юні аматори сцени зачарували майстерною грою глядачів та журі, які із захопленням переглянули уривок з комедії І.Карпенка–Карого «Мартин Боруля».  Роль Мартина Борулі  виконав учень 9 класу Василенко В.
  Перевершили наші сподівання учасники вокального гуртка( керівник Гуща С.В.).Вокальний ансамбль «Шанс» ( старша вікова група) зайняв 1 місце у районному конкурсі «Кращий вокальний колектив», ансамбль «Шанс»( молодша вікова група) – 3 місце у цьому ж конкурсі. Хореографічний колектив «Надія» виборов ІІ місце у районному конкурсі сучасного танцю ( керівник ЦюхС.С.).
  Відповідно до  наказу по школі  від 21.02.2012 року № 48 «Про проведення І етапу та участь у ІІ етапі обласного конкурсу «Совенятко» природничо-математичного напрямку для учнів початкових класів 17 березня четвертокласниці Хокімова А. та Палаженко В. представляли школу на районному конкурсі  у складі збірної команди Синівської ЗОШ І –ІІІ ступенів, Подільківської ЗОШ І –ІІІ ступенів, Підставської ЗОШ І –ІІ ступенів. Діти  наполегливо готувалися до участі в конкурсі разом з учителем Карпець В.П.  і в  результаті команда «Гармонія» зайняла 3 місце.
   У цьому році збільшилася кількість учасників Міжнародного інтерактивного природничого конкурсу «Колосок-осінній», який проводився 25 листопада. Серед 22 учасників срібні  колоски отримали 13 учнів, а володаркою золотого колоска стала учениця 4 класу Шульга Тетяна.
 У конкурсі з англійської мови «Гринвіч» поталанило учениці 7 класу Цебро Катерині. Вона набрала найбільшу кількість балів і отримала срібний сертифікат учасника.
  У Міжнародному математичному конкурсі «Кенгуру» взяли участь 36 учнів 2-9 класів, Всеукраїнському фізичному конкурсі «Левеня» - 6.Вперше  у цьому році 17 учнів 1-9 класів стали учасниками Всеукраїнської українознавчої гри «Соняшник». Завдання Всеукраїнської природничої гри «Геліантус» виконали 16 учнів 7-9 класів. Результати цих інтелектуальних змагань будуть оголошені на святі Останнього дзвоника. На даний час  12 учнів 5-9 класів під керівництвом учителя історії Марченко Н.Г. готуються до участі у Всеукраїнському інтерактивному історичному конкурсі «Лелека».
   Успіхи дітей в навчанні, різних конкурсах, змаганнях  звичайно  ж залежать від майстерності керівників та підтримки батьків. Адміністрація школи, педагогічні працівники створюють сприятливі умови для самореалізації кожної дитини, намагаються йти в ногу з часом, постійно самовдосконалюються.
                                                                             

Наталія Гуща, заступник  з НВР

Співпраця дитячого садка і школи – запорука всебічного розвитку особистості дитини


Реалізація принципу безперервності освіти  починається  із забезпечення наступності між першими її сходинками – дошкільною та початковою ланками.
На виконання Плану спільних заходів щодо забезпечення наступності у роботі початкових класів Синівської ЗОШ І–ІІІ ступенів та ДНЗ «Золота рибка»  на базі дитячого садка нещодавно було проведене спільне екологічне свято «Будь природі другом».Підготували його учитель 4 класу Карпець В.П. та вихователь старшої групи Артюх Г.І.
Свято розпочалося  зі звернення еколога ( роль майстерно виконував Волосяний С., учень 4 класу), який закликав дітей і в будні, і в свята допомагати природі, берегти її безцінні багатства.
Четвертокласники, організатори екологічного дійства, у віршованій формі презентували зібрану інформацію про лікарські рослини рідного краю, Червону книгу України, повідомили цікаві факти з життя представників тваринного світу. Зацікавила учасників свята гра «Я починаю – ти продовжуєш». Найактивнішими її учасниками були старші дошкільнята. Вони виявили неабиякі знання правил поведінки у природі.
Спільний захід сприяв формуванню в учнів та дошкільнят екологічної культури, шанобливого ставлення до природи.
«Будь природі другом, будь природі сином, знай бо: це не мода, це життя потреба»,- цими словами закінчилося екологічне свято, а його учасники отримали пам’ятки “Правила поведінки у природі» та поласували смачним короваєм.
                                                  
Наталія Гуща, заступник директора з
навчально-виховної роботи
Синівської ЗОШ І-ІІІ ступенів