Запрошуємо Вас переглянути блог Синівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів

суботу, 3 листопада 2012 р.

Закон обов'язковий для всіх




Під таким гаслом 23 жовтня 2012 року в актовій залі Синівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулося лекційне заняття для учнів 5-9 класів, яке провів оперуповноважений КМСД Липоводолинського РВ УМВС України капітан міліції Солоніков О.В. Олександр Вікторович ознайомив учнів з найпоширенішими видами злочинів , розповів про відповідальність неповнолітніх за їх скоєння.
Звернув увагу на те, що не лише діти несуть відповідальність згідно Кримінального, Адміністративного кодексів за правопорушення, але є статті, які зобов’язують батьків відповідати згідно чинного законодавства. Наприклад, коли діти без поважних причин не відвідують заняття в школі, батьки несуть відповідальність за 166 ст. Кримінального кодексу та 184 ст. Адмінкодексу  за невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей.
Протягом заняття із залу лунало безліч дитячих запитань про те, які  міри покарання застосовуються до неповнолітніх, про розміри адміністративних стягнень за різні види правопорушень. Лекція, проведена правоохоронцем, була змістовною та цікавою.

Цебро Катерина, учениця 8 класу,
газета учнівського самоврядування «Пульс»

Немає коментарів:

Дописати коментар